Krajinski park Goričko je v sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota povabil k ustvarjanju slikopisov. Na razpis so prejeli  več kot 100 izdelkov iz 10 različnih pomurskih šol.

Iz naše šole so izdelale vsebinsko bogate in lepo oblikovane slikopise naslednje učenke Bastina Fekonja, Nely Smeh, Mia Dvoršak, Lana Rozmarič, Sofia Dreven, Neva Golnar in Eva Embreuš. Med vsemi prispelimi  slikopisi je strokovna komisija izbrala najboljše tri izdelke v treh kategorijah.

V kategoriji od 4. do 6. razreda je strokovna komisija najbolje ocenila slikopis učenke naše šole Nely Smeh.

Prav tako je bil v kategoriji od 7. do 9. razreda najbolje ocenjen slikopis, ki ga je izdelala učenka naše šole, in sicer Sofia Dreven.

Vse avtorice so, ob spoznavanju živali in rastlin travnikov Goričkega, vložile veliko truda v likovno ter literarno ustvarjanje. Prejele so priznanja in nagrade,  Nely in Sofia pa sta nagrado prejeli na svečani prireditvi v Murski Soboti ob dnevu Zemlje. Vsi slikopisi so razstavljeni v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti.

Skrivnostni prebivalci Goričkega Skrivnostni prebivalci Goričkega Skrivnostni prebivalci Goričkega Skrivnostni prebivalci Goričkega Skrivnostni prebivalci Goričkega