Dan slovenske hrane (uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije) in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Letos bo obeleževanje potekalo v petek, 17. novembra.

Tudi letos bomo na ta dan na naši šoli pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk in obeležili dan slovenske hrane. Letos bomo več pozornosti namenili kruhu, saj je tudi slogan »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Učencem in delavcem šole bomo za zajtrk ponudili zdrava živila lokalnih ponudnikov in sicer: kruh – ga. Irena Ajlec, mleko in maslo – Kmetija Roškar, jabolko – Sadjarstvo Senekovič in med – donacija članov Društva čebelarjev.

Na ta dan bomo izvedli naravoslovni dan z naslovom Dan zdrave šole. Učenci bodo v različnih delavnicah raziskovali in nadgrajevali svoje znanje o zdravem načinu življenja.

Pozivamo tudi vas, spoštovani starši, da ta dan obeležite z zaužitjem tradicionalnega slovenskega zajtrka ali morda celo skupaj s svojim otrokom pripravite tradicionalno slovensko kosilo.