Oktobra smo obeležili mesec šolskih knjižnic in ena izmed dejavnosti, s katero smo pri učencih spodbujali veselje do branja in ljubezen do knjig, je bilo medgeneracijsko branje, ko so šestošolke prebrale pravljici mlajšim učencem, tokrat drugošolcem.

V 2. a so Kaja, Nely in Mia izbrale in prebrale slikanico z naslovom Gusarji se ne bojimo teme, ob kateri so najprej vsi skupaj razmišljali o gusarjih, o tem, kaj le-ti počnejo, o vzdevkih, pogumu, junaških dejanjih in … o gusarskem zakladu. Iskanje slednjega so drugošolci dobili za izziv, saj so s pomočjo namigov med knjižnimi policami morali najti zaklad. Da so do njega prišli, pa so morali premagati tudi poligon (skakanje v obroče, plazenje pod stoli, poskoki na levi in desni nogi …). V čitalnici jih je v svojem »domovanju« pričakala »hobotnica« Nely z nagrado. Učenci so bili tudi zelo ustvarjalni in nastali so čudoviti likovni izdelki.

Za učence 2. b pa sta Mia in Staša pripravili pravljični uri na podlagi slikanice Nikoli ne zaupaj veverici. Po branju knjige in pogovoru o jeseni, jesenskih barvah, živalih v naravi in jesenskih plodovih so se drugošolci lotili »izdelave« buč iz papirja.

Bili so zelo ustvarjalni in najbolj vneti so ustvarili še veverice, medvedke ter jesensko listje, s katerimi so popestrili knjižnični prostor.

Zapisala: Lidija Jarc

mesec šolskih knjižnic

mesec šolskih knjižnic 

mesec šolskih knjižnic mesec šolskih knjižnic

mesec šolskih knjižnic mesec šolskih knjižnic mesec šolskih knjižnic mesec šolskih knjižnic

mesec šolskih knjižnic mesec šolskih knjižnic mesec šolskih knjižnic mesec šolskih knjižnic mesec šolskih knjižnic