Drage učenke in učenci, spoštovani starši in skrbniki!

Pričetek pouka v novem šolskem letu 2023/2024 se nezadržno približuje in na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici pilimo še zadnje malenkosti za začetek novega šolskega leta, ki ga bomo pričeli v petek, 1. septembra 2023. V šolo je vpisanih 258 otrok, ki so razporejeni v 16 oddelkov. Veselimo se prav vsakega, saj se zavedamo, da smo tukaj za vas.

Prvi šolski dan se učenci od 2. do 9. razreda in učitelji ob 7.50 zberemo pred šolo, kjer vas bo nagovoril ravnatelj šole. V spremstvu svojih razrednikov se boste odpravili v učilnice, kjer boste pridobili vse potrebne informacije o poteku pouka in novostih v novem šolskem letu.

Od 9.30 do 14.05 sledi pouk po urniku. Učenci naj s seboj prinesejo copate in šolske potrebščine po petkovem urniku.

Prvošolci ste vse informacije za prvi šolski dan dobili v posebnem vabilu. Z veseljem vas pričakujemo.

Učenci 2. ,3. in 4. razreda prinesejo šolsko torbo z vsemi šolskimi potrebščinami. 

Avtobusni privozi in odvozi ostanejo enaki kot v preteklem šolskem letu.  Starše prosimo, da se s svojim otrokom, če koristi šolski avtobus, pogovorite o bontonu na šolskem avtobusu. Napotke najdete tukaj.  Učence, ki imajo možnost varne poti v šolo, spodbujamo, da prihajajo v šolo čim pogosteje na trajnosten način (peš, kolo, skiro …). Tako se bomo izognili avtomobilski gneči pred šolo.

Prvi šolski dan jutranjega varstva ne bo. Podaljšano varstvo bo organizirano.

Drage učenke in učenci želimo vam uspešno šolsko leto. Zaposleni na šoli vam zagotavljamo, da boste v šoli našli varno in spodbudno učno okolje, kjer boste lahko izrazili vaše sposobnosti. Seveda pa bomo ta cilj dosegli le z medsebojnim spoštovanjem in kulturno komunikacijo.

Kolektiv OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici