V petek, 23. 12. 2022, smo na naši šoli pripravili Jelkovanje, v sklopu katerega smo gostili slovenski pop duet BQL. Brata Rok in Anej, ki prihajata s Koroške, sta odlična izvajalca pop glasbe, kar sta dokazala tudi pri nas.

Pripravila sta odličen nastop, kjer sta nam najprej pripravila predstavo Slovenske ljudske so kul, kjer sta na zanimiv način predstavila slovensko ljudsko glasbo in tako pomen in namen slovenskih ljudskih pesmi predala mlajšim generacijam. Nato sta svoj nastop nadgradila s pravo »žurko« svojih največjih hitov (Ulala, Raketa, Na frišno, Budala, Lučke …).  Učenci so poznali skoraj vse njune pesmi, ob katerih so plesali, prepevali in se veselili ter tako potrdili, da imata med njimi veliko oboževalcev.

Po koncertu, ki je po mnenju mnogih učencev minil prehitro, je sledilo skupinsko fotografiranje in nadaljevanje prazničnega vzdušja v telovadnici.

Staršem oz. skrbnikom in Šolskemu skladu se zahvaljujemo za prispevek, da smo lahko učencem omogočili čudovit vstop v praznične dni.

Zapisala: Alenka O. Divjak