V veselem decembru je bilo pri predmetu joga za otroke, ki ga na šoli izvajamo v okviru razširjenega programa, še posebej živahno. Potekale so naslednje aktivnosti:

  • delavnica Joga za starše, na kateri so se udeleženke seznanile z osnovami hatha joge. Poučile so se o tridelnem jogijskem dihanju, se preizkusile v nekaterih asanah in se prepustile vodenemu sproščanju;
  • delavnica Božična joga za učence, ki obiskujejo jogo, je bila namenjena pogovoru, pri katerem so učenci s pomočjo kart klepetalk odgovarjali na zabavna vprašanja, kot so: Katere tri želje bi si uresničil, če bi ujel zlato ribico? V katerem športu si ne predstavljaš, da bi sodeloval? V katerem športu bi želel osvojiti zlato medaljo? Katero jed bi lahko jedel vsak dan? V koži katere osebe bi najraje preživel dan? …; imenovali eno stvar, ki jim je v letošnjem letu še posebej dobro uspela in na katero so ponosni; povedali, kaj je njihova želja za prihodnje leto; za kaj so hvaležni …;
  • izziv Bodi učitelj/-ica joge, v katerem so se preizkusile osmošolke Julija Maja Slaček Hrašovec, Pia Mlinarič, Urška Prijol, Petja Kukovec in Adrijana Vuk. Dekleta so sestavile uro joge, ki je uvodoma zajemala igri elektrika in petje svojega imena ter nekaj ogrevalnih vaj. Sledilo je pripovedovanje joga pravljice Junak Tjaš spozna jelenčka v čarobnem gozdu in hkratno spoznavanje asan, na koncu pa še vodeno sproščanje. Opisano uro so učenke izvedle povsem samostojno, in sicer v drugih in tretjih razredih, v prvem pa jo bodo po božično-novoletnih praznikih. Ponujeni izziv so opravile z odlike, za kar jim iskreno čestitamo.

Navdušeni smo, da so vse joga aktivnosti odlično uspele, zato bomo z njimi z veseljem nadaljevali tudi v prihodnjem letu. Vam pa želimo, da bi bilo prihajajoče leto začinjeno z zdravjem, navdihom in s polnim dihom, s sproščenostjo ter prijaznimi odnosi. Namaste.

Maja Strah, mentorica