»Naj te vodi sočutje« (“Lead with Compassion”) je bila tema letošnjega 35. mednarodnega likovnega natečaja »Plakat miru«.

Življenje nam ponuja mnogo poti, ki so včasih nepredvidljive. Lahko so posute z rožicami, lahko prepletene s trnjem…toda trnje ne bo tako ostro, morda ga sploh ne bo, če ga ovijemo s cvetom…Prav tista mehkoba cveta bo preprečila nastanek bolečine in brazgotine. To je cvet, ki raste v srcu zalitim s sočutjem in le tisti ga ima moč deliti.

Sočutje so z likovnimi deli delili tudi naši učenci. Svoja razmišljanja so hkrati z deli učencev  OŠ Apače, Gornja Radgona, Radenci, Negova in Kapela predstavili v četrtek, 8. 12. 2022 v novi športni dvorani v Gornji Radgoni. Razstavljenih je bilo okrog 50 plakatov.

Kulturni program s predstavitvijo izbranih del ter podelitvijo priznanj so popestrile glasbene točke vseh sodelujočih šol. Našo šolo so z instrumentalno točko predstavili Taja Hecl, Ema Bolkovič, Brina Pšeničnik, Ema Šijanec in Vanesa Firšt z mentorjem Simonom Alatičem.

Zaključni del je oplemenitil koncert Leopolda I.

Prireditev v orgnizaciji Lions kluba Gornja Radgona je bila dobrodelna.

Z zbiranjem prostovoljnih prispevkov na prireditvi natečaja bodo skupaj s prispevki z drugih decembrskih dobrodelnih prireditev namenili izvedbi dodatnih programov sodelujočih osnovnih šol (nakup defibrilatorja).

 

Eva Embreuš

 

 

Eva Peršak

 

 

Nela Šimpl Topolnik

 

 

Karin Vrbnjak

 

 

Neža Čuš

 

 

Tjaša Šumak

 

 

Razstavljena dela…

 

Glasbena skupina: Taja Hecl, Ema Bolkovič, Brina Pšeničnik, Ema Šijanec in Vanesa Firšt

Čestitke vsem sodelujočim likovnim ustvarjalcem in glasbeni skupini.

Mira Petek