Letošnji Teden otroka®, ki že od leta 1954 poteka vsak prvi teden v oktobru, nosi sporočilo SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. V tem tednu bi naj bili še posebej osredotočeni na druženje z vrstniki in grajenje medsebojnih odnosov, kar je nujno potrebno za ustrezen socialni in psihološki razvoj otrok. Da bi otroke kar čim bolj spodbudili k novim skupnim dogodivščinam, seveda “v živo” s prijatelji, tokratna glasbeno obarvana poslanica nosi naslov “Skp se mava dobr” , njen avtor in izvajalec pa je priljubljeni raper NIPKE, ki je tudi letošnji ambasador Tedna otroka.

Teden otroka smo tako kot prejšnja leta obeležili tudi na naši osnovni šoli. Z učenci šolske skupnosti smo razmišljali ter zapisali nekaj idej, kaj lahko počnemo mladi vso popoldne in da seveda ni povezano z druženjem le preko mobilnih naprav.

Posebno pozornost pa smo namenili tudi našim prvošolcem, saj smo organizirali prireditev Sprejem prvošolčkov v šolsko skupnost.

V sredo smo se prvo šolsko uro v telovadnici zbrali učenci od 1. do 5. razreda. Prireditev je vodil predsednik šolske skupnosti Jure Š. Vsak razred je pripravil točko, s katero so se predstavili drug drugim. Predstavili so se tudi prvošolci. Po nastopu in slovesni prisegi so prejeli tudi «medalje«, ki jim bodo v spomin na ta dan.

V tem tednu so osmošolci poskrbeli za jutranjo glasbo ter tako popestrili čas pred poukom.

 

Tim za pripravo prireditve