Spoštovani starši oz. skrbniki, drage učenke in učenci!

Obveščamo vas, da bomo ob evropskem tednu mobilnosti na šoli izvedli aktivnost Gremo peš. Aktivnost se bo izvajala od ponedeljka, 19. 9. 2022 do vključno petka, 23. 9. 2022. V tem času bodo šolski avtobusi odložili učence na glavni avtobusni postaji pri Svetem Juriju ob Ščavnici. Tam jih bodo pričakali dežurni učitelji in jih pospremili peš v šolo. Starše, ki otroke pripeljejo v šolo z avtomobilom, prav tako prosimo, da otroke odložijo na glavni avtobusni postaji pri Svetem Juriju ob Ščavnici.

Odvozi šolskih avtobusov ostajajo po voznem redu izpred šole. 

Učenke in učence vabimo, da v tem času uporabijo trajnostni način (kolo, skiro, peš …) prihoda v šolo in iz nje. K obeležitvi tedna mobilnosti se bodo pridružili tudi zaposleni na šoli.

Namen aktivnosti je promocija in spodbujanje trajnostne mobilnosti med učenci, starši in učitelji. Kar pomeni, da se v šolo in iz nje odpravijo na način trajnostne mobilnosti – peš, s kolesom, skirojem, rolko, javnimi prevoznimi sredstvi, ali, če zaradi varnosti ne gre drugače, s skupno vožnjo z avtomobilom  ali tako imenovanim kombiniranim potovanjem.

Več o aktivnostih ob Evropskem tednu mobilnosti si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani.

Staršem oz. skrbnikom, učencem in učenkam pa tudi vsem zaposlenim, ki bodo s svojim vzgledom podprli promocijo trajnostne mobilnosti, se že v naprej iskreno zahvaljujemo. Seveda pa ves čas upoštevajte cestno prometne predpise in skrbite za varnost v prometu. Uporabljajte svetla oblačila, da boste bolj vidni v prometu. Kolesarji ne pozabite na kolesarsko čelado in izpravna kolesa.

Ob zaključku projekta Trajnostna mobilnost v vrtcih in OŠ je nastal zabaven video, ki na hudomušen način opozarja na izzive, ki jih imamo/imate starši pri vsakodnevnih poteh v vrtec ali šolo.  Vabljeni k ogledu.

Zapisala pomočnica ravnatelja, Anita Zelenko, prof.