Po dveh letih predaha območnega srečanja lutkovnih skupin so mladi lutkarji in lutkarice lutkovnega krožka Osnovne šole Sv. Jurij ob Ščavnici, ki jih povezuje želja po ustvarjanju, kreativnosti, izraznosti, igri in raznih spretnosti, nastopili z lutkovno predstavo Bobek in barčica, pisateljice Anje Štefan.

Zgodba govori o dečku Bobku, ki se je rad igral ob jezeru. Najraje je bil kapitan, čeprav ni imel niti čolna niti vesla. Po vodi je spuščal barčice in jih spravljal v svoj pristan. Nekega dne pa je na jezeru zagledal čoln. Bil je prazen, le veter ga je gnal, in to ravno v Bobkovo stran. Bobek ni mogel verjeti. Tako dolgo si je želel, da bi se čisto sam podal čez jezero, in zdaj se mu približa čolniček. Brž je skočil nanj, prijel za vesla, ko je zaslišal z brega: »Počakaj, Bobek, počakaj! Še jaz grem s teboj!« bila je miška. Bobek jo je vzel na svoj čoln. Ko sta veslala naprej, srečata žabico, ki se jima pridruži v čolnu. Nato srečajo še orla in ježka ter ju sprejmejo na krov. A, ker je bilo na čolnu še nekaj prostora, se jim na koncu pridruži medved. A glej ga zlomka, čoln se prevrne, padejo v mrzlo vodo. Na koncu jim s skupnimi močmi vendarle uspe rešiti čoln in ga celo nadgraditi v barko. Vsi srečno odplujejo novim zmagam naproti.

   

Lutkovno predstavo so si ogledali učenci prve triade, posebna gostja je bila strokovna spremljevalka lutkovnih iger, gospa Mojca Redjko, ki je ocenila predstavo. Lutkarje je pohvalila in jim zaželela še več uspešno izvedenih lutkovnih predstav.

Špela Ros