Spoštovani starši oz. skrbniki, drage učenke in učenci!

Obveščamo vas, da bomo ob 20-ti obletnici Evropskega tedna mobilnosti na šoli izvedli aktivnost Gremo peš. Aktivnost se bo izvajala od četrtka, 16. 9. 2021 do vključno srede, 22. 9. 2021. V tem času bodo šolski avtobusi odložili učence na glavni avtobusni postaji pri Svetem Juriju ob Ščavnici. Tam jih bodo pričakali dežurni učitelji in jih pospremili peš v šolo.

Odvozi šolskih avtobusov ostajajo po voznem redi izpred šole. 

Učenke in učence vabimo, da v tem času uporabijo trajnostni način (kolo, skiro, peš …) prihoda v šolo in iz nje. K obeležitvi Evropskega tedna mobilnosti se bodo pridružili tudi zaposleni na šoli.

Namen aktivnosti je promocija in spodbujanje trajnostne mobilnosti med učenci, starši in učitelji. Kar pomeni, da se v šolo in iz nje odpravijo na način trajnostne mobilnosti – peš, s kolesom, skirojem, rolko, javnimi prevoznimi sredstvi, ali, če zaradi varnosti ne gre drugače, s skupno vožnjo z avtomobilom  ali tako imenovanim kombiniranim potovanjem.

Več o aktivnostih ob Evropskem tednu mobilnosti si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani.

Staršem oz. skrbnikom, učencem in učenkam pa tudi vsem zaposlenim, ki bodo s svojim vzgledom podprli promocijo trajnostne mobilnosti, se že v naprej iskreno zahvaljujemo. Seveda pa ves čas upoštevajte cestno prometne predpise in skrbite za varnost v prometu. Uporabljajte svetla oblačila, da boste bolj vidni v prometu. Kolesarji ne pozabite na kolesarsko čelado in izpravna kolesa.

Ob zaključku projekta Trajnostna mobilnost v vrtcih in OŠ je nastal zabaven video, ki na hudomušen način opozarja na izzive, ki jih imamo/imate starši pri vsakodnevnih poteh v vrtec ali šolo.  Vabljeni k ogledu.

Zapisala pomočnica ravnatelja, Anita Zelenko, prof.