Leto je naokrog in NIJZ ponovno organizira dobrodelno kolesarsko akcijo »Kilometri za življenje«, ki je že 3. po vrsti. Aktivnost bo ponovno izvedena v sklopu mednarodne akcije »Prekolesarimo svet«, v okviru katere se je v lanskem letu prekolesarilo 97.610,80 kilometrov.

Namen akcije je ozaveščanje o duševnem zdravju s ciljem preprečevanja samomorov v Pomurju. Hkrati želimo prebivalce naše regije spodbuditi k aktivnejši skrbi za zdravje, telesni dejavnosti in povezovanju, ki pozitivno vplivajo na duševno in splošno zdravje.

Kako lahko sodelujete na kolesarski akciji?

V času od 10.9.2021 do 10.10.2021 kolesariš kjerkoli v naravi ali na sobnem kolesu. Pri tem narediš fotografijo (sliko kolesa, sebe, prelepe okolice, kjer kolesariš…) in jo skupaj s številom prevoženih kilometrov pošlješ na e-naslov: kilometrizazivljenje@gmail.com ali pa sporočiš preko FB strani »Kilometri za življenje«. Na FB strani in Istagram profilu bomo fotografije objavili in fotografije z največ všečki tudi nagradili s praktičnimi nagradami.

V znak podpore naše dobrodelne kolesarske akcije označite objave na socialnih omrežjih s #kilometrizazivljenje @kilometrizazivljenje in s tem spodbudite h kolesarjenju tudi svoje prijatelje.

V času kolesarjenja uporabljajte čelado in poskrbite za lastno varnost. Upoštevajte vse ukrepe in predpise s področja varnosti v cestnem prometu in predpise varovanja zdravja.

 

                                                                                                                           Tim Zdrave šole