Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) spodbuja in organizira aktivnosti spodbujanja nekajenja med mladimi s ciljem preprečevanja začetka in nadaljevanja kajenja.

»Goreče sporočilo » je zdravstvenovzgojna aktivnost, ki je   potekala  4 mesece –  začela se je ob dnevu brez cigarete 31. januarja  in zaključila  31. maja, na dan, ko obeležujemo Svetovni dan brez tobaka.

Z Gorečimi sporočili so tudi učenci naše šole spodbujali kadilce, da bi spremenili svoje stališče do kajenja. Z modrim razmišljanjem so oblikovali svoj  odnos do kajenja.  Zavedajo se, da je zdravje naša največja vrednota, katero kadilska zasvojenost z lahkoto uniči.

Poslana sporočila so zbirali  od 31. januarja do 20. maja. V aktivnosti spodbujanja nekajenja je sodelovalo 12 pomurskih osnovnih in srednjih šol.  Prejeli so 89 izdelkov, med katerimi so izbrali  TOP 10 najbolj zanimivih, izvirnih in duhovitih sporočil, med katerimi sta kar dve iz naše šole:

»Goreče sporočilo«, ki ga je oblikovala Tanja Gomilšek, učenka 9. razreda.

»Goreče sporočilo«, ki ga je oblikovala Eva Kurbos, učenka 9. razreda.

Predstavniki NIJZ OE Murska Sobota so nas obiskali kar na naši šoli. Po prijaznem pozdravnem nagovoru na šolskem dvorišču so učencem, ki so sodelovali v aktivnosti, izročili zahvale, priznanja in nagrade.

Vsi nagrajenci so za njihov trud in uspeh prejeli praktične nagrade Zavarovalnice Vzajemna, knjižno nagrado NIJZ OE Murska Sobota ter  vstopnico za doživljajski park Vulkanija, kjer jih sredi neokrnjene narave čakajo zanimiva doživetja  in nepozabno potovanje v globino goričkega vulkana.

Čestitke vsem sodelujočim, posebej pa nagrajenkama Tanji in Evi.

Mentorica Mira Petek