Spoštovani,

vse skupaj vas vljudno vabimo k sodelovanju pri “virtualni” akciji Zimska gibanica, ki jo organizira NIJZ OE Murska Sobota, kjer bomo skušali s skupnimi napori v času od 1.1.2021 do 28.2.2021 zbrati 1.000.000 minut gibanja ter s tem nekoliko razgibati začetek leta.

Namen akcije: motivirati prebivalce pomurske regije k večji telesni dejavnosti in gibanju. Telesna dejavnost je pomemben element zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik v ohranjanju in krepitvi zdravja.
Priridruži se lahko vsak – od najmlajšega do najstarejšega. K sodelovanju lahko povabite še svoje prijatelje, sorodnike, sodelavce, …
Zajete so vse telesne aktivnosti gibanja: tek, hoja, kolesarjenje, nogomet, badminton, lovljenje, zumba, joga, krepilne vaje, … Opravite jih lahko v naravi ali doma.
Pomembno je samo, da seštevate gibalne minute in jih sporočite preko vprašalnika, dostopnega na https://www.1ka.si/a/316866 ali preko FB Messenger-ja Zgeni.se.
Akcijo lahko spremljate tudi na FB strani in Instagram profilu »Zgeni.se«, kjer boste našli vse podrobnosti o akciji. Za motivacijo bodo vsakodnevno objavljali tudi kratke nasvete in gibalne filmčke. V znak podpore tej akciji označite njhove objave na socialnih omrežjih: @zgeni.se, #zgenise, #zimskagibanica in s tem spodbudite h gibanju tudi svoje prijatelje.
Seveda pa vas hkrati naprošajo, da pri izvajanju aktivnosti upoštevate vsa higienska priporočila, ki so v veljavi.

Tim zdrave šole