Leto počasi zaključuje svojo pot…zmedeno, nenavadno, popolnoma drugačno…tuje in hladno. V šolskih prostorih ni vrveža otrok, prostori so pusti in prazni, ni belih papirnatih snežink na oknih, ni okrašenih jelk in številnih okraskov, ki so jih izdelovali učenci v duhu prazničnega razpoloženja veselega decembra.

Vse je drugače in bojimo se, da ne bi postalo domače…toda sonce bo vedno vzhajalo izza istega hriba  ter se spustilo za istim gozdnim drevesom, vztrajno in neomajno, ne oziraje se na nič in nikogar. Prav sonce v vseh letnih časih opravlja svoje poslanstvo…za vse enako, pravično in pošteno.

Temu vzoru pripada otroški nasmeh, otroško veselje in sreča. Kreativne ideje niso mogle preskakovati med sošolci…ni bilo ogromne, dolge papirne verige, ki bi zaobjela ves razred ob zvokih zimskih melodij…Vse radosti veselega decembra s praznično ustvarjalnostjo so se  omejile v ožji krog vsakega posameznika…toda ustvarjalnosti ni zmedlo…otroška kreativnost je najbolj pristna in zato najlepša… nastala so duhovita dela, ki dokazujejo, da veselega decembra ni moč utišati…ustvarjalno življenje se je oblikovalo v krogu najbližjih…kjer je popestrilo in okrasilo domove v duhu prihajajočega novega leta…z najlepšimi željami…s prisrčnimi kreacijami….

Motiviko prednovoletnega časa predstavljajo dela učencev 5. do 9. razreda….

Likovna dela učencev 5. razreda

 

 


 

 

 

 

Likovna dela učencev 6. razreda

 

 

 

Likovna dela učencev 7. razreda

 

 

Likovna dela učencev Likovnega snovanja 1 (7. razred)

 

Likovna dela učencev 8. razreda

Likovna dela učencev 9. razreda

likovna dela učencev izbirnega predmeta Likovno snovanje 3 (9. razred)

Računalniške igrarije učenk likovnega krožka

Fotografije likovnih del učencev so bile posredovane v spletno učilnico….

Zapisala

Mira Petek