V ponedeljke, 14. 12. 2020, bo minilo 80 let od smrti našega rojaka dr. Antona Korošca, ki ga je časopis Slovenec označil za “voditelja slovenskega naroda”. Več o njegovem življenju in fotografije si lahko ogledate tukaj.

Ob tej obletnici Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru organizira dvodnevni znanstveni simpozij o Antonu Korošcu. Ta bo potekal v ponedeljek, 14. in torek, 15. decembra 2020. V prilogi vam posredujemo program in povabilo. Simpozij bo potekal preko spleta in lahko do njega dostopate preko označenih povezav v priponki.

V kolikor vam čas dopušča in bi želeli poslušati katerega izmed prispevkov, vabljeni.

Kulturno društvo za zaščito naravne in kulturne dediščine bo na ta dan prižgalo spominske sveče pred njegovo rojstno hišo v Biserjanah, pred doprsnim kipom in na pokopališču pri Svetem Juriju ob Ščavnici, kjer je napisan na spominski plošči družinskega groba. Ob tem bo društvo povabilo tudi Mestno občino Ljubljana in Ljubljansko nadškofijo, da se spomnita dr. Antona Korošca, ki je pokopan na pokopališču Navje v Ljubljani.

Vabljeni k ogledu filma o dr. Antonu Korošcu. Povezava se nahaja tukaj.

Poznavanje življenja dr. Antona Korošca in njegove vloge v politiki, lahko preverite s spletnim kvizom. Povezava do kviza je tukaj. Kviz bo na voljo do 25. decembra 2020.

PRILOGA: Vabilo in program s povezavo na simpozij o dr. Antonu Korošcu