Spoštovani straši oz. skrbniki, drage učenke in učenci!

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

V veljavi ostaja odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja in posledično ostaja v veljavi tudi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo.

Vlada je na včerajšnji seji, 3. 12. 2020, sprejela Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19, na podlagi katerega se bodo na področju vzgoje in izobraževanja ter športne dejavnosti ukrepi sproščali po fazah:

 

  1. v oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb / 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje ter osnovnih šol prilagojenim programom in zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, sprostile se bodo lahko tudi športne aktivnosti na prostem.
  2. v rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb / 500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se osnovne šole odprejo v celoti, v šole se vrnejo tudi zaključni letniki srednjih šol.
  3. v zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) se odpravijo vse omejitve na področju vzgoje in izobraževanja ter športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bodo predvideni ukrepi posamezne faze stopili v veljavo drugi naslednji dan po ugotovitvi.

Kljub veliki želji, da se z našimi učenci, ponovno snidemo v šoli, žal ostajamo na poučevanju in učenju na daljavo. Ostanite v stiku z razredniki in učitelji, saj smo tukaj za vas, čeprav samo preko IKT.

 

Bodite dobro in ostanite zdravi.

Marko Kraner, ravnatelj OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici