V dneh od 5. 10. do 11. 10. 2020 je potekal Teden otroka.

Tako smo se učiteljice prve triade odločile, da na topel, sončen jesenski dan odpeljemo učence prvih, drugega in tretjih razredov v naravo, v gozd in tam izvedemo pouk.

Na poti smo se učiteljice z učenci veliko pogovarjale o vsem, saj je v Tednu otroka tema ODGOVOR JE POGOVOR. Učenci so navdušeno sodelovali v pogovoru, imeli so veliko za povedati, predlagati, izražali so svoje želje in misli.

Prava raziskovalca.
Tudi ta veja bo za porabiti.

Skupaj z učenci smo določili postanke, prvi je bil namenjen malici. Nato so se učenci razpršili po razredih in se ustavili na različnih mestih v gozdu. Tam so raziskovali rastline in živali. Navdušeni so bili nad kostanjem, gobami in želodom.

Med raziskovanjem.
V gozdu so zrasle lisičke.

In še druge gobe.

Prava gobarja.

Sledilo je ustvarjanje iz naravnih materialov, vej, listjem, mahom in vsemi drugimi naravnimi predmeti, ki so jih učenci našli v gozdu. Nastalo je marsikaj zanimivega od šotorov, hišic, skrivališč, do raznih oblik in celo izdelave glasbila – tolkala, ki smo ga uporabili pri prepevanju pesmic. Merili so tudi drevesa.

Gradnja šotora uspela.
Hmm, le kaj bo nastalo?
Šopek iz mahu.
Tako se poje in igra.
Merjenje drevesa.
V naravi je zmeraj lepo.
Prvošolci so bili polni energije.

Pouk v naravi je bil poln dobre volje, nasmehov na obrazih in vidno srečnih učencev, ki so pouk preživeli drugače kot so ga vajeni. Minil je mnogo hitreje kot v učilnici, bil je poučen, zabaven in igriv.

Špela Ros