Dragi učenci in učenke ter spoštovani starši oz. skrbniki!

 

Zaključuje se peti teden dela na daljavo, ki je bil zaradi prazničnega ponedeljka in športnega dne na daljavo nekoliko manj obremenjen z učnimi obveznostmi.

 

Ste že ujeli ritem? Si želite nazaj v čas pred virusom? Vedno težje postaja, a ne? Vsem nam je težko, da sta se ta dva tedna poučevanja in učenja na daljavo raztegnila v nedogled. Vendar se na obzorju že jasni. Številke okuženih in hospitaliziranih postajajo obvladljive in ukrepi se bodo začeli počasi umikati ter življenje bo postalo znosnejše in prijetnejše.

 

Učitelji spremljamo vaše angažiranje pri učenju na daljavo in vam izrekamo veliko zahvalo za vso delo do sedaj. Spoštovani starši, brez vašega sodelovanja in razumevanja ter spodbujanja učencev pri delu, bi bili mi kot učitelji pri poučevanju na daljavo zagotovo manj uspešni oz. celo neuspešni. Oboji, tako starši kot učitelji, se moramo veseliti, da nam je s skupnimi močmi uspelo vaše otroke oz. naše učence obdržati v »učni kondiciji«, ki jo bodo zagotovo potrebovali ob vrnitvi v šolo.

 

Veseli nas, da imamo stik z vsemi vami, dragi učenci in učenke. Vedno pa imejte v mislih, da smo tukaj za vas. Na razpolago smo vam preko e-pošte, spletnih učilnic in mnogi tudi preko telefona in video srečanj v Teamsu.

 

Učencem 9. razreda, ki se junija poslavljajo od osnovnošolskega šolanja, sporočamo, da še šole nismo prejel nobenih novih navodil glede vpisa v srednje šole. Vpisne liste, ki jih imate doma, skrbno čuvajte, dokler vam ne posredujemo aktualnih obvestil glede vpisa v srednjo šolo.

Danes je prispela novica, da nacionalno preverjanje znanja (NPZ) v šolskem letu 2019/2020 odpade. Podrobnosti si lahko preberete tukaj.

 

Tudi šesti teden poučevanja in učenja na daljavo vam bomo poskušali razbremeniti z dnevi dejavnosti. Obvestila in navodila se nahajajo v spletnih učilnicah.

 

Znamo in zmoremo. Pred nami je lep sončen vikend. Zapolnite ga z optimizmom.

Bodite dobro in ne pozabite, da se na obzorju že jasni…..

 

Vodstvo OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici