Poti so različne…kot majhne stezice ali ogromne večpasovnice. Vse vodijo k nekemu cilju. Le ena je tista, ki jo iščejo številni narodi sveta, vendar mnogi od njih v slepih ulicah tavajo zaman. Ne zahteva dragih projektov, ne ruši naravnega okolja…sega pa v najgloblji življenjski prostor.

Najlepše misli in želje so učenci barvito strnili v eno samo smer, v eno pot z edinim izhodom, to je “Journey of Peace” – Pot miru, ki je tema letošnjega mednarodnega likovnega natečaja v organizaciji Lions clubs International.

V četrtek, 14. novembra 2019, je bila v organizaciji Lions kluba Gornja Radgona otvoritev razstave »Plakat miru« v prostorih Maximus Gornja Radgona.

Koordinator projekta likovnega natečaja, Tadej Pintarič, je ob otvoritvi željo po mirni poti vseh zemljanov združil s simboliko barvitih likovnih izrazov razstavljenih plakatov.

Vsak plakat nosi v sebi najlepše sporočilo…med njimi pa so trije po mnenju strokovne komisije LK Gornja Radgona postali zmagovalni. S tem so se uvrstili v nadaljnji državni natečaj.

Med tremi zmagovalnimi plakati sta dva iz naše osnovne šole, katerih avtorja sta:

Eva Kurbos in Jan Šijanec, učenca 8. razreda.

Poleg nagrajencev, dobitnikov certifikatov, so simbolična darila prejeli vsi razstavljalci.

Svoje plakate razstavljajo še naslednji učenci naše šole:

Sanja Lovrec, Tanja Gomilšek, Niko-Nevio Perša, Žiga Cerar in Adan Drevenšek, učenci 8. razreda.

Njihove »Poti miru« bodo na ogled do 5. decembra 2019 v Maximusu Gornja Radgona…Vabljeni!

Čestitamo vsem sodelujočim učencem in razstavljalcem, posebej pa nagrajencema Evi in Janu.

Mira Petek