V petek, 20. septembra smo obeležili svetovni dan miru. Vsako leto se na ta dan na tisoče šol in otrok poveže v skupni misli miru in prijateljstva. Združimo se z dobrim delom, kjer vsi sadimo drevesa.

 

Tudi mi smo se kot vsako leto pridružili temu dogodku. Po kratkem programu, ki so ga pripravili učenci, so 2 učenca 5. razreda, župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Anton Slana, ravnatelj Marko Kraner ter hišnik Dragoljub Bajalica, posadili drevesi. Letos smo izbrali rdečelistni ostrolistni javor, ki bo pred telovadnico naredil pravo barvno predstavo. Je namreč bujno rastoče drevo srednje velikosti. Njegova največja kvaliteta je intenzivna škrlatna barva listov, ki smo ji priča že v poletju. Listi so veliki in 5 – krpati, v jeseni pa se oddajo v bronasto rdeče odtenke. Spomladi nas javor, po latinsko imenovan Crimson King, preseneti z rumeno rdečimi cvetovi. Ti se pojavijo še pred olistanjem.

 

Ker je 21. september dan miru, smo ti drevesi proglasili za drevesi miru. Želimo si, da bomo skupaj z drevesi rastli proti boljši prihodnosti.

  

 

Tim Unesco šole