V četrtek, 6. 6. 2019, je na grajski ploščadi v Murski Soboti potekal Festival inovativnosti in ustvarjalnosti, ki so se ga udeležili tako vrtci, osnovne in srednje šole. Ob 100-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ga je organiziral Zavod RS za šolstvo, OE Murska Sobota. Vzgojno-izobraževalni zavodi so se na festival pripravljali skozi natečaj, ki je imel moto: »Na krilih mladostne energije in ustvarjalnosti povezujemo preteklost s sedanjostjo in stopamo v prihodnost

Tako natečaja kot festivala so se udeležili tudi otroci in učenci OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici z enoto vrtca Sonček.

 

 

Na likovnem področju so ustvarjali tako v vrtcu kot v šoli. V kategoriji vrtcev je bila nagrajena Eva Kukovec, ki je pri svojih petih letih prepričala s svojim likovnim izdelkom z naslovom Bela, bela lilija pod mentorstvom vzgojiteljice Marije Rudolf.

 

 

 

 

 

Učenka 9. razreda, Nika Hanžel, je za svoj likovni izdelek prejela priznanje. Likovni izdelek je nastal pod mentorstvom Mire Petek.

 

 

 

 

 

 

 

Na glavnem odru so se pod mentorstvom Alenke Ferenc Mlinarič in Nataše Paldauf predstavili učenci 2. in 3 razreda.

Tako vrtec kot šola pa sta se predstavila tudi na stojnici, kjer je največ zanimanja pritegnil interaktivni kviz, ki je nastal na medpredmetni povezavi zgodovine in računalništva v 6. razredu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto in besedilo: Anita Zelenko, prof.