»Otroci pomagajo otrokom – ker mi je mar. Povsod in za vsakogar«

»Otroci pomagajo otrokom – ker mi je mar. Povsod in za vsakogar« je bil naslov likovnega natečaja, ki ga je razpisala OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije ter Mestnim muzejem Idrija v mesecu maju, tednu rdečega križa (8.5.-15.5.).

Svet bo zažarel v čistih barvah življenja šele takrat,… ko nam bo mar, ….povsod…in za vsakogar… In najbogatejši bomo takrat, ko bo otroška iskrenost spontano oplemenitena prav s to mislijo…najlepšim darilom.

Bogate misli so v likovno izpoved preoblikovali učenci 5. razreda. Likovna dela so orisovala eno misel…, povezano z isto željo…pomagajmo si.

V mednarodnem likovnem natečaju je sodelovalo 132 šol iz Nemčije, Srbije, Francije, Španije, Hrvaške in seveda iz Slovenije z več kot 900 likovnimi deli.

Komisija za izbor likovnih del je izbrala le 30 izdelkov, med katerimi je tudi likovno delo učenke:

Nikol Jurič iz 5 a razreda.

Učenci so poleg priznanja prejeli še zelo lepo nagrado in sicer brezplačen ogled Partizanske bolnice Franja, kjer je v sodelovanju z Mestnim muzejem Idrija tudi razstava nagrajenih del likovnega natečaja

Namen razstave prav tukaj nosi simbolni pomen, ki sovpada s temo natečaja…saj gre za solidarnost, humanost in pomoč…ko je osebje skupaj z domačini v času druge svetovne vojne ponudilo pomoč številnim ranjencem, ne gleda na narodnost, vero ali drugo pripadnost. Predstavlja del skupnih vrednot, zgodovine in kulturne dediščine evropskih narodov,  zato je prejemnica Znaka evropske dediščine.

Čestitamo vsem sodelujočim učencem, posebej pa Nikol.

Mentorica Mira Petek