Na 4. Mednarodnem otroškem likovnem natečaju »IMEJMO ŽIVALI RADI« s podnaslovom »Barvite živalske dogodivščine od tu in tam« je potekal v organizaciji Osnovne šole Toneta Čufarja Maribor in Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru.

S svojimi likovnimi deli je sodelovalo skoraj 1500 otrok. Barvitim živalskim dogodivščinam otrok iz Slovenije so se pridružila tudi likovna dela otrok iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Nemčije in Romunije.

Živali so mnogokrat naši največji prijatelji, saj čutijo naša čustva ter jih odkrito z nami delijo. Igrive pa postanejo šele takrat, ko začutijo našo barvito vibracijo. Takšno spontano sožitje najpogosteje pričarajo prav otroci. In prav otroški likovni izraz je najbolj preprost, vendar najgloblji in najbolj bogat…

Vse to so s svojimi likovnimi deli predstavili učenci naše šole. S svojimi izvirnim izrazom so njihove barvite živalske dogodivščine prepričale tudi strokovno žirijo, ki je imela zelo zahtevno delo. Tako so se med množico likovnih del uvrstili kar štirje likovni izdelki naših učencev, za kar so prejeli priznanje in nagrado:

BRONASTO priznanje in nagrado je prejela:

  • Zala Stajnko iz 5.razreda.

ZLATO priznanje in nagrado za celotno kolekcijo likovnih del pa so prejeli učenci 6. razreda in sicer:

  • Klara Šoštarič
  • Niko Nevio Perša
  • Tanja Gomilšek

Otvoritev razstave ter svečana podelitev nagrad in priznanj je bila je v sredo, 18. oktobra v Malem razstavišču na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru.

Čestitamo vsem sodelujočim učencem, posebej pa nagrajencem in dobitnikom priznanj.

Mentorica Mira Petek