Ob nizu dogodkov skozi vse pretekle mesece jubilejnega leta na OŠ in v vrtcu Sv. Jurij ob Ščavnici je naposled v sredini le-tega napočil še dogodek, namenjen zabavi. Tako so se v torek popoldan, 6. junija 2017, ob zvokih prijetne glasbe znane glasbene skupine Čuki v prireditvenem šotoru na šolskem igrišču družili straši, učenci, malčki iz vrtca, učitelji in vzgojitelji.

Ta dan je pedagoški proces v vrtcu potekal po ustaljenem redu, medtem ko so šolarji prišli v šolo šele popoldan. Najprej so imeli tri ure pouka, med drugim so pripravili tudi razstavo izdelkov in uspehov po razredih, točno ob 17. uri pa so se jim pridružili starši. Čuki so svoj nastop pričeli z vsem poznano pesmijo Urca, ki je med otroki trenutno zelo priljubljena. Vsi zbrani so veselo zaplesali. Na zabavi je bilo seveda poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, saj je bila na voljo vrsta brezalkoholnih pijač, kisla juha, hrenovke, sadje in drugi prigrizki. Po dobri uri zabave je ravnatelj Marko Kraner učencem in njihovim mentorjem podelil priznanja z različnih tekmovanj, razglasil pa je tudi NAJ UČENKO ŠOLSKEGA LETA, kar je postala Urška Fras. Zabavno druženje je bilo prijetno in se je nadaljevalo vse do 20. ure.

Ob visoki obletnici šole in vrtca se bo do konca koledarskega zvrstilo še nekaj dogodkov. V začetku zasluženih počitnic bo šola pripravila tudi naravoslovni tabor za učence, novo šolsko leto pa se bo pričelo v športnem duhu, saj je mesec september namenjen športnim dejavnostim. V mesecu oktobru bo osrednja prireditev, t. j. slavnostna akademija. Šola in vrtec se torej s številnimi dogodki trudita, da je leto res posebno in praznično.

Vida Štuhec Kuri