V zadnjem torkovem majskem dopoldnevu smo se učenci in učitelji ter otroci treh skupin z vzgojiteljicami zbrali v šolski telovadnici, da bi zaključili še eno zelo uspešno sezono branja za bralno značko. Letos smo medse  povabili pesnika, mladinskega pisatelja, humorista in igralca Andreja Rozmana Rozo. Najprej smo spoznali njegovo življenje in delo, nato pa smo prisluhnili njegovim komičnim pesmim, predstavljenim na prav poseben, humorističen način.

Vodji bralne značke in učiteljici slovenščine, Lidiji Jarc, je tudi pomagal razdeliti priznanja. Letos jih je prejelo 49 vrtčevskih otrok in 155 osnovnošolskih učencev. Prav posebno pohvalo – zlati bralec – je prejelo pet devetošolcev, in sicer Rok Škrjanec, Urška Fras, Tija Eva Lovrec, Pia Novak in Aneja Rozman. Ti učenci so brali vseh devet let osnovne šole.

Zatem je sledila še slovesna podelitev učencem, ki so prejeli priznanja za angleško in nemško bralno značko. Te sta podelili učiteljici Janja Tratnjek in Tanja Lovrec.

Prireditev je povezovala Zala Fras, učenka 4.a-razreda. Vsebinsko bogata prireditev je zelo hitro minila in nam popestrila torkovo dopoldne.

Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke!

Organizatorka prireditve: Ksenija Šteflič