V okviru Lions kluba Slovenija je bila v soboto, 27. maja v Osrednjem atriju Mestne hiše Ljubljana svečana podelitev nagrad in priznanj likovnega natečaja PLAKAT MIRU s podnaslovom »Praznovanje miru«. .

Slovesnost je sovpadala s praznovanjem dvajsetletnice Plakata miru v Sloveniji in 100-letnice delovanja največje mednarodne dobrodelne prostovoljske organizacije Lions Clubs International.

Na ogled je bila likovna razstava 24 finalnih Plakatov miru, ki jih je žirija izbrala med 2500 izdelki na regionalnem ter 151 likovnimi deli za državni izbor iz vseh Lions klubov Slovenije.

Prav to je uspelo NINI JURKOVIČ, saj se je njen plakat uvrstil med 24 finalnih del iz cele Slovenije, za kar je prejela nagrado in priznanje.

Po uvodnih nagovorih predstavnikov Lions kluba Slovenija, lepemu glasbenemu programu ter podelitvi priznanj in nagrad donatorjev so vsi nagrajenci z mentorji Pionirskega doma centra za kulturo mladih na ogromno platno z barvami ustvarili velik Plakat miru z veliko sporočilno vrednostjo.

Likovna govorica otrok je pričarala poseben praznik, katerega si želi vsako bitje tega sveta. Številne likovne izpovedi so simbolizirale le eno skupno misel, le eno skupno željo…to je želja po miru,…želja po veliki svobodi…, kajti le ta lahko osmisli človeško poslanstvo.

 

Iskrene čestitke Nini Jurkovič!

Mentorica Mira Petek