Na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici v letu 2017 obeležujemo častitljivi obletnici, 250 let šolstva in 50 let vrtca. Leto 2017 bo na naši šoli praznično in slavnostno.

Tako se je v četrtek, 12. 1. 2017, odvila prva prireditev. Bila je glasbene narave, saj so nastopile domače glasbene skupine in glasbene šole, ki jih obiskujejo naši učenci. Tim, ki so ga sestavljale učiteljice in vzgojiteljice, je pripravil odličen izbor glasbenih točk. Na odru so se zvrstili učenci GŠ Goter, GŠ Gornja Radgona in GŠ Maestro ter učenci  mentorjev Darka Novaka in Ivana  Fleisingerja. Predstavila se je tudi domača skupina Jurjofški paglavci in po nekaj letih so skupaj stopili tudi fantje dveh domačih ansamblov. S svojimi vižami so nas razveselili člani Ansambla bratov Kurbos in Ansambel Novak. Prijetno glasbo sta z besedami spretno povezala naša učenca Julija Paldauf in Miha Pohar.

 

DSC_1701                         DSC_1679

DSC_1686                         DSC_1712

 

 

 

Na glasbenem večeru večeru je g. ravnatelj Marko Kraner v slavnostnem nagovoru predstavil maskoto našega jubilejnega leta, sovo. Maskota sova, je bila izbrana na šolskem likovnem natečaju. Idejo sta osnovali učenki 5. razreda, Alja Marinič in Tjaša Glavica.

DSC_1675                         DSC_1727

Torej, prva prireditev ob jubilejnem letu je mimo. Verjamemo, da vam je bila všeč in da se boste z veseljem udeležili še vseh naslednjih.