Z likovnim natečajem »PLANICA IN OTROCI 2016« v dolino pod Poncami

Učenci naše šole so sodelovali na likovnem natečaju Planica in otroci , ki ga je razpisala smučarska zveza Slovenije v sodelovanju Ministrstva za šolstvo in šport.

Na podlagi dobrih likovnih izdelkov z motivi smučarskih poletov se je tudi naša šola uvrstila med 15 nagrajenih šol – finalistk likovnega natečaja, za kar so zaslužni učenci 8. razreda, ki so likovno ustvarjali na dano temo.

Za nagrado je vsaki osnovni šoli finalistki pripadal brezplačen prevoz z avtobusom (50 sedežev ter 50 vstopnic in kuponov za malico) na ogled smučarskih poletov v Planico.

V četrtek, 17. marca 2016 smo med tisoči navijačev spodbujali slovenske orle na začetku finala svetovnega pokala v smučarskih poletih.

Za nepozabno doživetje so poskrbeli seveda naši skakalci, saj smo bili priča zmagovalnega poleta Petra Prevca. Zmagoslavju se je s tretjim mestom pridružil še Robert Kranjec, kar je navdušenje še dodatno obogatilo . Prav vsakega slovenskega tekmovalca pa so že na vrhu skakalnice pozdravile številne plapolajoče zastave ter navijaški plakati, ki so jih oblikovali učenci v šolah. Prav tako je bil privilegij doživeti 500 tekmo japonskega skakalca Noriaka Kasaia. 

Tako je v dolini pod Poncami našim skakalcem v čast ter Slovencem v ponos zadonela slovenska himna. Doživeli smo trenutek, ko so se naše misli in občutki poenotili…, ko so izginile vse sence…, saj za njih preprosto ni bilo prostora.

 

Skakalno prireditev je pred mlado množico z nagovorom zaključila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič. Zahvalila se je vsem učiteljem in mentorjem, ki vsako leto otroke odpeljejo in pospremijo v dolino pod Poncami ter vse skupaj spodbudila, da močno navijajo za vse tekmovalce in še močneje za naše skakalce. K tej misli se je pridružil še predsednik Borut Pahor, ki se je sproščeno pomešal med mlado množico.

V največjem pričakovanju so na oder stopili tudi naši skakalci ter pozdravili strastne navijače, ki so jih, v kolikor so zmogli, počastili s svojimi težko pričakovanimi podpisi.

 

Planico smo zapustili s svetlo, pozitivno mislijo…uspeha ne prinese le boj, ampak borbenost truda, vztrajnosti in trdnosti. Le s temi vrlinami lahko poletimo do zmage, ki je najslajša takrat, ko jo lahko z nekom delimo…

 

Tako so učenci 8. razreda likovni uspeh delili z učenci 7. in 9. razreda…

Čestitamo!

 

Mentorica

Mira Petek

planica 1 planica 2 planica 3 planica 4 planica 5 planica 6