Na letošnjem Natečaju Mestne občine Slovenj Gradec za izvirno otroško likovno delo 2015 so bile razpisane tri teme, »Svetloba«, »Zdrava tla za zdravo življenje« ter »Kakšen je zame boljši svet«.

Med danimi temami smo izbrali »Zdrava tla za zdravo življenje«, saj je leto 2015 tudi Mednarodno leto tal. S svojim razmišljanjem o ekoloških vrednotah, ki naj bi pripeljala k boljšemu ravnanju s tlemi in trajnostnemu gospodarjenju s tem naravnim virom, so nastala pestra in ustvarjalna dela.

Strokovna žirija je med številnimi otroškimi likovnimi deli mladih ustvarjalcev iz vse Slovenije podelila pet enakovrednih nagrad in priznanj na razredni stopnji in enako število nagrad na predmetni stopnji.

Med pet nagrajencev na razredni stopnji se je z ustreznim motivom razpisane teme, izvirnim, originalnim ter dovršenim likovnim prispevkom uvrstila učenka NINA NOVAK iz 5. a razreda.

Prireditev in otvoritev razstave je bila v okviri Mirovniškega festivala v Slovenj Gradcu. Izbrana in nagrajena otroška likovna dela so razstavljena v razstavnih prostorih Koroške galerije likovnih umetnosti, kjer razstavljajo še naslednji učenci naše šole: –

  • Bine Domajnko, Eva Gradišnik, Rene Jožef Repa in Alen Vuk, učenci 5.razreda
  • Sara Domajnko, Vanesa Kozar, Maja Lasbacher, Kaja Mauko in Tamara Šijanec, učenci 6. razreda.

Čestitamo vsem sodelujočim učencem, posebej pa Nini Novak.

Mentorica Mira Petek

 

Več na: http://www.prlekija-on.net/lokalno/10368/ucenka-4-razreda-os-sv-jurij-ob-scavnici-nina-novak-nagrajena-v-slovenj-gradcu.html

DSC09770 DSC09894