V petek, 16.11.2018, smo na šoli izvedli naravoslovni dan Zdrava šola za učence od 6. do 9. razreda. Najprej smo obeležili Dan slovenske hrane, saj so vsi učenci ob prihodu v šolo najprej opravili tradicionalni slovenski zajtrk (črni kruh, maslo, med, jabolko in mleko). Nato so se odpravili v telovadnico, kjer je sledila zanimiva predstavitev lokalnih čebelarjev. Letos se jim je pridružila tudi aktualna Medena kraljica. Po končani predstavitvi so sledile različne delavnice s področja skrbi za psihično in fizično zdravje.

Učenci 6. a in 6. b razreda so bili vključeni v delavnice

Sladkor v pijačah, Prehranski semafor, Medosebni odnosi in Gibanje.

Učenci 7. razreda so bili vključeni v delavnico s strani Zdravstvenega doma Gornja Radgona, in sicer na temo Pozitivna samopodoba in stres, nato pa so se vključili še v delavnice Gibanje, Sestavi svoj obrok in Odvisnosti.

Učenci 8. a in 8. b razreda so bili najprej vključeni v delavnico Gibanje, nato pa sta sledili delavnici s strani Zdravstvenega doma Gornja Radgona, in sicer na temo Medosebni odnosi in Temeljni postopki oživljanja z uporabo AED.

Učenci 9. razreda pa so bili vključeni v delavnice Sestavi svoj obrok, Medosebni odnosi, Gibanje in Zasvojenost z računalniško tehnologijo.

 

                                                                                                                                                   Tim Zdrave šole