Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota je tudi v šolskem letu 2021/22 k sodelovanju v aktivnosti »Goreče sporočilo« povabila pomurske osnovne in srednje šole.

Prepričati posameznika, kadilca, da spremeni stališča do kajenja, ni lahko…Lahko pa mu namenijo svojo prijazno misel in skrb zanj z »Gorečim sporočilom«. Aktivnost se je začela ob Dnevu brez cigarete 31. januarja in zaključila 31. maja, na dan, ko obeležujemo Svetovni dan brez tobaka.

V aktivnosti spodbujanja nekajenja je sodelovalo 124 učencev in 16 mentorjev iz 11 pomurskih osnovnih šol ter 1 srednje šole.

S svojimi ustvarjalno-umetniškimi gorečimi prispevki je sodelovala tudi naša šola. Med zbranimi sporočili so 31. maja, na svetovni dan brez tobaka zbrali 10 najbolj zanimivih, izvirnih in duhovitih sporočil ter jih nagradili s praktičnimi nagradami. Vsi sodelujoči so prejeli tudi zahvale za sodelovanje.

Med 10 najboljšimi, top izdelki so naslednja sporočila, ki so jih oblikovali:

Ariana Klemenčič

Neža Čuš,

Zala Fras,

Katarina Hebar,

Maša Vodušek,

Nina Gradišnik,

Zahvale pa so prejeli:

Barbara Pučko, Iva Šijanec, Nik kozar, Nikol Jurič, Nuša Rožman, Špela Lazar Šmid, Tjaš Zorman, Tjaša Šumak in  Vid Karlo.

»Goreča sporočila« so na ogled v izložbenem oknu Galerije Murska Sobota in v avli Pokrajinske in študijske knjižnice, kjer sta na ogled 2 razstavi prispelih izdelkov, ki sta dostopni širši javnosti do druge polovice junija.

Vse izdelke si lahko ogledate na tej povezavi:

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/datoteke/gorece_sporocilo_2022_vsi_izdelki_0.pdf

 

Mentorica Mira Petek