Od aprila 2019 na naši šoli omogočamo dostop do omrežja EDUROAM. To je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Študenti, učenci, pedagogi, raziskovalci in drugi lahko brezplačno uporabljajo vsako brezžično omrežje eduroam, v Sloveniji ali tujini.

Vsi upravičenci naše šole, si morajo uporabniške račune prisdobiti in aktivirati v naši šoli, na našem EDUROAM omrežju. Dostop je mogoč napravam z ustrezno programsko opremo, ki mora biti tudi ustrezno nastavljena.
V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, srednje šole) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org).

Tehnične zahteve

V brezžično omrežje z imenom (SSID) eduroam se je mogoče povezati s prenosnim računalnikom, telefonom; skratka z napravo, na kateri operacijski sistem in brezžični vmesnik podpira standard 802.11a/g/n ter varnostni protokol WPA1/2-Podjetniško (WPA1/2-Enterprise) in prijavni standard 802.1x z EAP-TTLS + PAP (enkripcija podatkov AES).

Navodila za priklop

Podrobna navodila za namestitev najdete na naslovu https://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/
Za preprostejšo namestitev lahko uporabite programi za namestitev brezžičnega omrežja na vaši napravi – eduroamCAT.


Po kliku na gumb za prenos programa za namestitev, morate nujno izbrati našo šolo, sicer vam povezava ne bo delovala.

Pomoč in kontaktna oseba na šoli

Iztok Šlihthuber

025689118

iztok.slihthuber@os-svjurij.si