Nacionalni inštitut za javno zdravje, Območna enota Murska Sobota, je tudi v tem šolskem letu pomurske šolarje povabil k sodelovanju v likovnem natečaju »Goreče sporočilo«.

Ker je med najstniki postala prava »modna muha «uporaba novih tobačnih izdelkov, je prav znanje in ozaveščenost o zavrnitvi le-teh najboljša izbira za zdravje.

Zato naj mladi ozaveščeni sporočajo naprej….« Ozaveščen/-na sem všečen/všečna«: simpatičen/-na, privlačen/-a, zanimiv/-a, prepričljiv/-a, atraktiven/-na, prijeten/-a…«

Aktivnost se je začela ob dnevu brez cigarete 31. januarja in zaključila 31. maja na dan, ko obeležujemo svetovni dan brez tobaka.

V aktivnosti spodbujanja nekajenja med mladimi je sodelovalo 12 pomurskih osnovnih šol 243 učencev in 18 mentorjev.

Aktivnosti so se pridružili tudi naši učenci izbirnega predmeta Likovno snovanje 3.

Komisija za izbor likovnih sporočil je izbrala 10 najbolj zanimivih, izvirnih in duhovitih sporočil – TOP izdelkov. Med njimi je tudi izdelek, ki ga je duhovito, v obliki stripa oblikoval

TADEI TOMAŽIN, učenec 9. b razreda.

 

Prav tako so izbrali najboljše izdelke za inovativnost in kreativnost pri ustvarjanju. Med njimi je prisrčno likovno sporočilo, ki ga je kreirala

PETJA KUKOVEC, učenka 9. b razreda.

 

V ta namen sta našo šolo z obiskom počastili predstavnici NIJZ iz Murske Sobote. Po uvodnem in poučnem nagovoru sta pohvale za sodelovanje s simboličnimi darilci podelili prav vsem sodelujočim.

Posebna pozornost pa je bila namenjena nagrajencema Tadeu in Petji.

 

TOP 10 izdelkov in tudi  ožji izbor likovnih  izdelkov pomurskih šolarjev bodo  na ogled do konca junija v izložbenem oknu Galerije Murska Sobota .

 

Čestitamo vsem sodelujočim, posebej pa nagrajencema.

Mentorica Mira Petek