Spoštovani starši,

 

danes smo, tako kot marsikje v Sloveniji, tudi na naši šoli obeležili dan varne rabe interneta in mobilnih naprav. Letos je potekal pod sloganom Skupaj za prijaznejši internet in temu ustrezno smo se odločili tudi za vsebine in delavnice, ki smo jih izvedli skupaj z učenci od 6.-9.razreda v sklopu tehniškega dne. Pri izvedbi delavnic so nam ponovno pomagali strokovnjaki s Policije in Centra za socialno delo Pomurje ter s Centra za krepitev zdravja Gornja Radgona. Za njihovo pomoč se jim iskreno zahvaljujemo, saj se zavedamo, da se le z rednim in  kvalitetnim timskim sodelovanjem lahko uspešno borimo na področju varne rabe interneta.

Z učenci smo izvedli dejavnosti in delavnice, s katerimi so med drugim:

  • preverili svoje znanje o varni rabi spleta in mobilnih naprav (reševanje Kahoot kviza),
  • se učili o pomembnosti kritičnega presojanja informacij na spletu,
  • spoznavali najpomembnejša pravila varne rabe spleta,
  • se učili prepoznavati nasilje na spletu in ustreznega odzivanja na nasilje,
  • razvijali skupinsko odgovornost pri preprečevanju spletnega nasilja in aktivno razvijali ideje o tem, kako narediti splet varnejši in prijaznejši.

Ker strmimo k vzpodbujanju zmanjševanja časa, preživetega pred zasloni, je vsak oddelek 1 šolsko uro preživel s telesno vadbo. Učenci 7. razredov pa so imeli organizirano uro joge, pri kateri so se učili tudi različne načine soočanja s stresom.Prav tako so dan obeležili tudi učenci 5. razreda. Razmišljali so o načinih, kako drugače preživeti svoj prosti čas namesto preživljanja le-tega pred zasloni.

Nekaj utrinkov s tehniškega dne si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

Vzgoja za varno in odgovorno rabo spleta in mobilnih naprav naj bo tudi v prihodnje prisotna vsakodnevno tako v šolskem kot v domačem okolju.

 

Vodji tehniškega dneva: Iztok Šlihthuber in Maja Martinuzzi