V ponedeljek 22. 5. 2023, je naša šola organizirala medobčinsko kolesarsko tekmovanje »KAJ VEŠ O PROMETU«. Organizirali smo ga s pomočjo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Sveti Jurij ob Ščavnici in policijske postaje Gornja Radgona.

Tekmovanja se je udeležilo 8 učencev iz dveh šol, OŠ Gornja Radgona in naše šole OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici. Učenci in učenke niso le odlični poznavalci cestno-prometnih predpisov in pravil, ampak zelo dobro obvladujejo tudi vožnjo kolesa, kar so pokazali z natančnim premagovanjem ovir na spretnostnem poligonu.

Najprej so se učenci pomerili med seboj v teoretičnem delu tekmovanja, ki je potekal v računalniški učilnici. Nato so se podali s kolesi na vožnjo po kraju Sveti Jurij ob Ščavnici in na koncu premagovali ovire še na poligonu.

Rezultati so bili tesni in tako je prvo mesto dosegel naš učenec Jure Gerlica. Drugo mesto je šlo v roke OŠ Gornja Radgona in tretje mesto spet v roke našemu učencu Tinetu Zorman. Tudi pokal in priznanje za prvo mesto ekipnega tekmovanja je ostalo na naši šoli.

Vsem tekmovalcem čestitamo za uspehe.

fotografija kolesarsko tekmovanje

fotografija kolesarsko tekmovanje  fotografija kolesarsko tekmovanjefotografija kolesarsko tekmovanje 

Iztok Šlihthuber