Tema letošnjega otroškega parlamenta je Duševno zdravje otrok in mladostnikov. Učenci vseh razredov naše šole so se pogovarjali o tem, kaj je duševno zdravje, kako lahko vplivamo nanj, kaj si oni želijo in kje vidijo možnosti, da jim le-ta kot ustanova lahko pomaga. Na šoli smo izvedli 13. 2. 2022 šolski otroški parlament.

Po temeljiti razpravi so se izvoljeni predstavniki udeležili 33. medobčinskega otroškega parlamenta, ki je potekal v sredo, 1. 3. 2023, na OŠ Apače. Našo šolo so zastopali Jure Šoštarič, Tine Veberič, Voranc Novak, Gašper Karlo, Martin Karlo, Iva Šijanec in Katarina Hebar. Udeležili so se delavnic na letošnjo temo, delo v njih predstavili ter sodelovali na volitvah za 18. pomurski otroški parlament. Izvoljena sta bila dva naša učenca, Jure Šoštarič in Martin Karlo, ki sta se ga udeležila v sredo, 22. 3. 2023, v Gornji Radgoni.  Na tem parlamentu je potekala debata za ali proti na temo Duševno zdravje otrok in mladostnikov, s pomočjo katere so spoznavali načine, kako uspešno iskati načine za uspešno spopadanje s tovrstnimi težavami, kar je bil za vse udeležence velik izziv.

Čestitke obema udeležencema, ki se bosta 11. aprila 2023 udeležila obiska parlamenta v Ljubljani ter predstavitve stališč pomurskih učencev na temo Duševno zdravje otrok in mladostnikov.

Eva Brunčič