Današnji dan je bil poln različnih aktivnosti. Učenci Musik-Mittelschule Eibiswald so predstavili svojo državo Avstrijo, znamenitosti kraja Eibiswald in šolo. Učenci naše šole so predstavili naravnogeografske in družbenogeografske značilnosti Slovenije, vizijo, projekte in značilnosti naše šole.  Učiteljica nemščine na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici Eva Brunčič je predstavila pouk nemškega jezika v prvem razredu. Predstavitve smo zaključili s kvizom v aplikaciji Kahoot.

Ob deseti uri nas je sprejel župan Eibiswalda in nam s svojim pomočnikom predstavil občino. Ogledali smo si prostore občine in prisluhnili predstavitvi digitalnega programa za prostorsko načrtovanje v občini.  Pred občino smo si ogledali uporabnost nove digitalne table, kjer lahko občani pridobijo aktualne informacije.

Sledila je predstavitev ločevanja odpadkov in njihovo recikliranje v občini Eibiswald. Organizacijo ločevanja odpadkov smo primerjali med obema občinama (Eibiswald in Sveti Jurij ob Ščavnici). Ugotovili smo, da imamo podobno organizacijo ločevanja odpadkov. Župan nas je presenetil tudi z manjšo pogostitvijo. Zahvalili smo se mu za sprejem in predstavitev ter mu izročili simbolično darilo.

Sledil je ogled šole. V manjših skupinah so nam učenci Musik-Mittelschule Eibiswald predstavili prostore šole. Sprejela nas je tudi ravnateljica, kateri smo izročili monografijo občine Sveti Jurij ob Ščavnici.

Ker želimo sodelovanje s šolo v Eibiswaldu nadaljevati, smo si razdelili semena, katera bomo posejali in spremljali njihovo rast. Dogovorili smo se tudi za eTwinning projekt.

Jutri nas čaka še ekskurzija v Graz, katere se z našimi novimi prijatelji zelo veselimo.

Pozdrav v Slovenijo!