Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota je tudi v šolskem letu 2021/22 k sodelovanju v aktivnosti »Goreče sporočilo« povabila pomurske osnovne in srednje šole.

Prepričati posameznika, kadilca, da spremeni stališča do kajenja, ni lahko…Lahko pa mu namenijo svojo prijazno misel in skrb zanj z »Gorečim sporočilom«. Aktivnost se je začela ob Dnevu brez cigarete 31. januarja in zaključila 31. maja, na dan, ko obeležujemo Svetovni dan brez tobaka.

V aktivnosti spodbujanja nekajenja je sodelovalo 124 učencev in 16 mentorjev iz 11 pomurskih osnovnih šol ter 1 srednje šole.

S svojimi ustvarjalno-umetniškimi gorečimi prispevki je sodelovala tudi naša šola. Med zbranimi sporočili so 31. maja, na svetovni dan brez tobaka zbrali 10 najbolj zanimivih, izvirnih in duhovitih sporočil ter jih nagradili s praktičnimi nagradami. Vsi sodelujoči so prejeli tudi zahvale za sodelovanje.

Med 10 najboljšimi, top izdelki so naslednja sporočila, ki so jih oblikovali:

Ariana Klemenčič, 9. razred

Neža Čuš, 7. razred

Zala Fras, 9. razred

Katarina Hebar, 8. razred

Maša Vodušek, 9. razred

Nina Gradišnik, 7. razred

 

Zahvale pa so prejeli:

Barbara Pučko, 9. razred, Iva Šijanec, 8. razred, Nik kozar, 9. razred, Nikol Jurič, 9. razred, Nuša Rožman, 7. razred, Špela Lazar Šmid, 8. razred, Tjaš Zorman, 9. razred, Tjaša Šumak, 7. razred in  Vid Karlo, 7. razred.

 

»Goreča sporočila« so na ogled v izložbenem oknu Galerije Murska Sobota in v avli Pokrajinske in študijske knjižnice, kjer sta na ogled 2 razstavi prispelih izdelkov, ki sta dostopni širši javnosti do druge polovice junija.

 

Vse izdelke si lahko ogledate na tej povezavi:

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/datoteke/gorece_sporocilo_2022_vsi_izdelki_0.pdf

Čestitamo vsem sodelujočim, posebej pa prejemnikom priznanj in nagrad.

Mentorica Mira Petek