Učenci naše šole so sodelovali na likovnem natečaju »Planica in otroci 2019«, ki ga je razpisal Organizacijski komite Planica v sodelovanju s Slovenskimi železnicami.
Uvrstila se je med 10 nagrajenih šol – finalistk likovnega natečaja. Za nagrado so učenci brezplačno (prevoz, vstopnice in boni za malico) odpotovali v Planico na ogled smučarskih poletov – kvalifikacij.

V četrtek, 21. marca se je v Planici, dolini pod Poncami zbralo več kot 13.000 gledalcev z eno veliko in najlepšo željo, skrito v pesteh mladih navijačev…«dajmo naši orli…«.
Med številnimi navijači so bili tudi učenci naše šole, ki so sodelovali na omenjenem likovnem natečaju. Praznično obarvanost je dopolnila tudi 50-letnica letalnice, zato je bila letošnja tema likovnega natečaja Z vlakom v Planico na 50-letnico letalnice.
Učenci 8. a in b razreda so s skupnimi močmi oblikovali velik, slikovit navijaški transparent z napisom »Poletite brez skrbi, saj Abraham drži pesti…«. Oblikovanje velikega transparenta je združilo učence v eno in isto željo…ki je glasno zadonela v Planici. To so najlepši in najbolj iskreni trenutki enotnosti…je igra, kjer ni prostora za črne izjeme. Vsak navijač se zaveda, da velik aplavz zasluži prav vsak skakalec in vsak dolg polet je obeležen s ponarodelim napevom« “Planica, Planica, snežena kraljica”,ki je v dolini pod Poncami prvič zaživel pred 40 leti.
Navijaško razpoloženje se je obrestovalo, saj se ja kar devet Slovencev uvrstilo v petkovo nadaljevalno igro poletov.
Mlade navijače je po koncu kvalifikacij nagovoril tudi predsednik Slovenije Borut Pahor, zabavni del pa je popestril glasbeni nastop Nipke & Challe Salle. Vsem se je poklonila in nagovorila tudi celotna ekipa naših skakalcev.
S tem se je v album vtisov zabeležil še en dan…dan, ki ne pozna sebičnosti, dan, ki je vsaj za trenutek združil v svetlo, pozitivno misel…

 

 

Mentorica Mira Petek