Mestna občina Slovenj Gradec je v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti razpisala že 26. Natečaj za izvirno otroško likovno delo in fotografijo.

Na natečaju je sodelovalo skoraj 1000 otrok iz različnih šol in vrtcev po Sloveniji. Otroci so ustvarjali na družbeno aktualne teme: Nekoč in danes (ob evropskem letu kulturne dediščine), Pot v šolo ter Tisnikar in vran Koki (ob 20. obletnici smrti in 90. obletnici rojstva slikarja Jožeta Tisnikarja). Natečaj je bil povezan tudi z Mirovniškim festivalom, saj je Mestna občina Slovenj Gradec leta 1998 od Združenih narodov prejela laskavi naziv »Glasnik miru«.

Na temo Tisnikar in vran Koki so ustvarjali tudi učenci naše šole. Strokovna žirija je kot kriterij za izbor del upoštevala ustreznost glede na razpisane teme, moč sporočilnosti, izvirnost motiva in tehnično dovršenost.

Vsi navedeni kriteriji so se združili v likovnem delu Nine Jurkovič, učenke 8. a razreda, saj je za svoje delo prejela nagrado in priznanje.

Za svoja likovna dela je enakovredno nagrado in priznanje prejelo le 10 avtorjev.

Slavnostna podelitev nagrad in priznanj je bila v petek, 21. septembra 2018 v atriju graščine Rotenturn v Slovenj Gradcu – mestu Glasnika miru Združenih narodov. Obenem na ta dan obeležujemo tudi svetovni dan miru.

Za razstavo so izbrali 465 likovnih del, med njimi tudi dela učencev naše šole:

  • Barbara Pučko, Jaka Slaček Hrašovec, Kamilo Kronvogel, Lija Brumen, Nikol Jurič, Špela Rožman, Zala Fras, Zala Stajnko in Žan Fijavž iz 6. razreda,
  • ter Julija Kronvogel in Tina Veberič iz 8. razreda.

Čestitke vsem sodelujočim učencem in razstavljalcem,

posebej pa nagrajenki Nini Jurkovič.

Mentorica Mira Petek