V torek 4. 6. 2024, je naša šola organizirala medobčinsko kolesarsko tekmovanje »KAJ VEŠ O PROMETU«. Organizirali smo ga s pomočjo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Sveti Jurij ob Ščavnici in policijske postaje Gornja Radgona.

Tekmovanja se je udeležilo 8 učencev iz dveh šol, OŠ Gornja Radgona in naše šole OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici. Učenci in učenke niso le odlični poznavalci cestno-prometnih predpisov in pravil, ampak zelo dobro obvladujejo tudi vožnjo kolesa, kar so pokazali z natančnim premagovanjem ovir na spretnostnem poligonu.

Najprej so se učenci pomerili med seboj s kolesi in vožnjo po kraju Sveti Jurij ob Ščavnici in nato premagovali ovire še na poligonu. Na koncu so tekmovali še v teoretičnem delu tekmovanja, ki je potekal v računalniški učilnici. 

Rezultati so bili tesni in tako je prvo mesto dosegel naš učenec Bastjan Fekonja. Drugo mesto je šlo v roke OŠ Gornja Radgona in tretje mesto spet v roke našemu učencu Jakobu Kranjc. Tudi pokal in priznanje za prvo mesto ekipnega tekmovanja je ostalo na naši šoli.

Vsem tekmovalcem čestitamo za uspehe.

kolesarsko tekmovanje kolesarsko tekmovanje