Učenci 9. in 8. razreda, ki sodelujejo v programu JP Mladi, kateri je namenjen izvajanju aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi, so v torek, 10. oktobra 2023, obiskali podjetja v ožji in širši okolici šole. 

Učenci 9. razreda so se z avtobusom odpravili v podjetji Elrad in Arcont. Zaposleni so jim predstavili delovanje podjetja, kadrovsko zasedbo in izzive gospodarstva v 21. stoletju.

Učenci 8. razreda so si ogledali podjetniško prakso v domači občini. Najprej so prisluhnili zanimivi družinski zgodbi Oljarne Kocbek, ki prideluje bučno olje. 

Za fante kot tudi dekleta pa je bila zanimiva predstavitev družinskega podjetja Holc, ki se ukvarja s strojništvom. Ogledali so si proizvodnjo in spoznali digitalno pomično merilo. 

Dejavnosti smo zaključili na kmetiji Lančič, kjer so si učenci ogledali najsodobnejši hlev za vzrejo prašičev. Ugotovili so, da uspešen in sodoben kmet potrebuje veliko najrazličnejših znanj. Na kmetiji so nas pogostili z domačimi obloženimi kruhki, mafini in sokom, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. 

Dan je bil pol novih spoznanj o podjetništvu, inovativnosti in ustvarjalnosti. Vsem podjetnikom, ki so nas sprejeli se iskreno zahvaljujemo za njihov trud in čas ter upamo na uspešno sodelovanje tudi v prihodnje. 

Koordinatorici aktivnosti Katja Perko in Anita Zelenko