3. dan našega gostovanja na Hrvaškem ( Erasmus + )

Za nami je pester in ustvarjalni dan. Po zgodnjem zajtrku smo se odpravili na šolo Domašinec, kjer smo najprej imeli delavnico izdelovanja hišic za ključe iz odpadnih koščkov lesa. Ko smo hišico izdelali, smo sodelovali pri rednem pouku hrvaškega jezika. Po malici pa smo pri pouku tehnike izdelali še vrtavke. Medtem so naši učitelji obiskali dve podružnici matične OŠ Domašinec, ki sta res majhni. Podružnico v kraju Turčišće obiskuje 13 učencev, drugo v kraju Dekanovec pa 24 učencev.

Sledilo je terensko delo. Odpeljali smo se v mesto Prelog, kjer smo imeli pohod ob akumulacijskem jezeru reke Drave. Tam smo se kljub mrzlem vremenu in vetru posladkali s sladoledom. Sledil je ogled zbirnega centra odpadkov Prekom, kjer imajo med drugim tudi center ponovne uporabe. Tem se lahko kupi obnovljene in očiščene stvari, ki so jih prej že ljudje vrgli v smeti.

Po vrnitvi v hostel smo si privoščili krajši počitek, nato pa smo se lotili še naše kemije in slovenščine s čimer smo si zaslužili še večerjo :). Polni vtisov in utrujeni bomo počasi zaspali.. Jutri pa nas čaka še zadnji dan našega gostovanja… Se slišimo jutri.