https://spletnikviz.a1.si/

16. februarja 2023 ob 11.00 uri

Največji spletni kvizi na svetu , ki bo potekal v sodelovanju s knjigo Guinnessovih svetovnih rekordov. Organizirata ga A1 Slovenija in zavod Varni internet na temo varne rabe interneta

POTEK KVIZA

Udeležene šole bodo prek računalnika ali večjega digitalnega zaslona spremljale neposreden prenos z moderatorjem (Youtube), ki bo učence vodil skozi vprašanja. Vsak udeleženec (učenka ali učenec) se bo v kviz (Kahoot) prijavil s svojo napravo (telefon, tablica, prenosni ali šolski računalnik, v kolikor mu starši ne morete zagotoviti uporabe lastne naprave), s katero bo odgovarjal na zastavljena vprašanja (32 vprašanj). Dostop do kviza bo preko aplikacije Kahoot, če pa je ne bo naložene na mobilni napravi pa preko brskalnika in spletne strani kahoot.com.

Organizator ne bo imel nikakršnega dostopa do osebnih podatkov udeležencev, saj bodo učenci v kvizu sodelovali preko anonimnih prijav (prejeli bodo naključne kode).

GRADIVA IN KVIZI

Vsa gradiva za pripravo na spletni kviz so na voljo v spletni učilnici spletnega kviza.

DODATNA VPRAŠANJA

Če imate dodatna vprašanja glede kviza pobrskajte med pogostimi vprašanji ali kontaktirajte šolska koordinatorja: Iztok Šlihthuber ali Maja Martinuzzi.

 

POMEMBNO

Vsi starši katerih otroci bodo imeli svoje naprave na dan dogodka in imate vklopljen starševski nadzor na napravah, prosimo, da dodate https://kviz.a1.si in domene quiiz.live med dovoljene. Hkrati pa otroku za ta dan omogočite nemoteno uporabo telefona, zato priporočamo odstranitev časovnih omejitev.

Otrokom, ki ste jih prijavili, da bodo imeli lastno napravo, prosim omogočite, da jo prinesejo s sabo 16. februarja 2023 v šolo.

 

Iztok Šlihthuber