Drage učenke in učenci, spoštovani starši in skrbniki!

Pričetek pouka je pred vrati in na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici pilimo še zadnje malenkosti za začetek novega šolskega leta, ki ga bomo pričeli v četrtek, 1. septembra 2022. V šolo je vpisanih 272 otrok, ki so razporejeni v 17 oddelkov. Veselimo se prav vsakega, saj se zavedamo, da smo tukaj za vas.

Prvi šolski dan se ob 7.50 zberejo učenci od 2. do 9. razreda in učitelji pred šolo (v primeru dežja v jedilnici šole), kjer vas bo nagovoril ravnatelj šole. V spremstvu svojih razrednikov se boste odpravili v učilnice, kjer boste pridobili vse potrebne informacije o poteku pouka in novostih v novem šolskem letu.

Od 9.30 do 14.05 sledi pouk po urniku. Učenci naj s seboj prinesejo copate in šolske potrebščine po četrtkovem urniku. Urniki za 4. in 5. razred se nahajajo tukaj.

Prvošolci ste vse informacije za prvi šolski dan dobili v posebnem vabilu. Z veseljem vas pričakujemo.

Učenci 2. in 3. razreda prinesejo šolsko torbo z vsemi šolskimi potrebščinami. Komplet delovnih zvezkov bodo dobili v šoli.

Avtobusni privozi in odvozi ostanejo enaki kot v preteklem šolskem letu. Vozni red se nahaja tukaj. Učence, ki imajo možnost varne poti v šolo, spodbujamo, da prihajajo v šolo čim pogosteje na trajnosten način (peš, kolo, skiro …). Tako se bomo izognili avtomobilski gneči pred šolo.

Prvi šolski dan bo organizirano jutranje varstvo in podaljšano bivanje.

Veseli nas, da bomo letošnje šolsko leto pričeli brez posebnih zdravstvenih ukrepov. Kot zavod pa bomo poskrbeli za ustrezno zračenje, redno čiščenje prostorov in omogočili osnovne higienske ukrepe (umivanje rok) ter izobesili infografike o pravilni higieni kašlja in umivanja rok. Seveda pa v šolo prihajamo le, če smo zdravi.

V skladu z odlokom vlade z dne 26. 8. 2022 se v primeru simptomov značilnih za Covid-19, priporoča samotestiranje v domačem okolju s pomočjo HAGT testov, ki jih (do 10) lahko brezplačno prejmete v lekarni.

Drage učenke in učenci želimo vam uspešno šolsko leto. Zaposleni na šoli pa vam zagotavljamo, da boste v šoli našli varno in spodbudno učno okolje, kjer boste lahko izrazili vaše sposobnosti. Za spodbudo v novo šolsko leto pa si oglejte ta posnetek.

Spoštovani straši in skrbniki, tudi v novem šolskem letu si želimo uspešnega sodelovanja in medsebojnega spoštovanja, saj se zavedamo, da je to v dobro naših učencev, šole in okolja v katerem delujemo.

V imenu kolektiva OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici z vrtcem,

Anita Zelenko, pomočnica ravnatelja