Povsod je lepo…toda najlepše je doma…

Čas, ki nas obdaja, nas iz dneva v dan opozarja, da smo minljivi v tem neskončnem prostoru sredi vesolja. Če bi se tega srčno zavedali, bi ga tudi ozavestili… Vsak trenutek je pomemben in vsak  ima svojo ceno…in najvišja je tam, kjer smo doma…morda je dom celoten planet… morda le naš rojstni kraj…ali trenutek naših sanj…

Kjer koli smo v tem trenutku…poiščimo najlepši utrinek, najlepši cvet, najlepšo hišo, najlepši običaj, najboljšega prijatelja, najbolj plemenito misel…kjer smo lahko to, kar smo…tukaj in zdaj…

Prav s to miselno popotnico so ustvarjali učenci 5. in 6. razreda, ki so s svojimi likovnimi deli sodelovali na:

  1. Mednarodnem likovnem natečaju »Kraj, tukaj in zdaj«, ki ga je razpisala OŠ Danila Lokarja Ajdovščina.

Strokovna komisija (Damjana Plešnar, profesorica likovne umetnosti, Tanja Cigoj, višja kustosinja in pedagoginja, Silva Karim, mag. profesorica likovne umetnosti) je pregledala 1254 likovnih del iz sedmih držav (Bosna in Hercegovina, Črna gora, Italija, Združeno kraljestvo, Srbija, Poljska in Slovenija).

Dela so bila vrednotena v štirih kategorijah: likovna dela učencev 1., 2., 3. triade osnovnih šol ter šole s prilagojenim programom.

V vsaki kategoriji so podelili 10 zlatih in 10 srebrnih priznanj. Izdelki, izbrani za razstavo so prejeli bronasta priznanja. Za svoje likovno delo je:

ZLATO PRIZNANJE prejela KLARA KOCUVAN, učenka 5. a razreda.

 

SREBRNO PRIZNANJE prejela NEJA LAPI, učenka 5. a razreda.

 

BRONASTO PRIZNANJE so prejeli:

ALEX VODUŠEK, 5. b razred

 

SVEN ŠUMAK, 5. b razred

 

 LANA ROZMARIČ, 5. b razred

 

 TAJA HECL, 5. b razred

 

SARA DIVJAK, 6. b razred

 

KARIN VRBNJAK, 6. b razred

 

 EVA PERŠAK, 6. b razred

 Razstava vseh izbranih likovnih del bo na ogled na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina do konca septembra in v virtualni obliki.

Vabljeni na: https://osdl.splet.arnes.si/kraj-tukaj-in-zdaj-a-place-here-and-now-2022/

Za lepe izdelke in izjemen uspeh vsem sodelujočim učencem ter prejemnikom priznanj iskreno čestitamo posebej pa Klari in Neji.

Mentorica Mira Petek