Spoštovani starši oz. skrbniki, drage učenke in učenci!

V teh dneh je šolsko leto, ki je polno izzivov, prešlo v drugo polovico. Zaključili smo prvo ocenjevalno obdobje. Številne učenke in učenci ste se izkazali pri doseganju zastavljenih pričakovanih dosežkov na različnih področjih od znanja, športa do sodelovanja na šolskih prireditvah, ki potekajo preko videopovezavah po razredih.

Močno si želimo, da bo druga polovica šolskega leta manj zaznamovana z okužbami in bolj prijazna do dela v šoli. Predvsem si želimo, da bi se manj ukvarjali z okužbami in karantenami ter, da bi učencem zagotovili varno in spodbudno učno okolje, za kar si ves čas prizadevamo. Želimo si tudi, da bi učenci, ki ne dosegajo pričakovanih dosežkov zbrali voljo in energijo ter se lotili usvajanja le teh. Seveda so jim učitelji pri tem vedno na voljo.

Danes so imeli učenci in učenke od 4. do 9. razreda kulturni dan, nekateri v šoli, drugi od doma. Vsi pa ste vabljeni, da si v spletni učilnici ogledate šolsko prireditev, za katero so se potrudili sodelujoče učenke in učenci, mentorice in mentorji ter tim za pripravo kulturnega dne.  Ogled je možen s prijavo za spletne učilnice (AAI prijava). 

Želimo vam prijeten in sproščen podaljšan vikend. V ponedeljek, 7. 2. 2022, je po šolskem koledarju pouka prost dan. V torek, 8. 2. 2022, je državni praznik, ki je dela prost dan. Vzemite si čas za družino in kulturni praznik počastite z obiskom katere od kulturnih ustanov, ki na ta dan tudi brezplačno odpirajo svoja vrata.

V prostorih šole se ponovno vidimo v sredo, 9. februarja 2022. Upam, da s pozitivno energijo in čim več zdravimi učenci in učenkami ter zdravim kolektivom, da bomo uspešno in v varnem ter spodbudnem učnem okolju izpeljali drug del šolskega leta.

 

Pomočnica ravnatelja, Anita Zelenko, prof.

 

Na temo slovenskega kulturnega praznika so ustvarjali tudi učenci od 1. do 3. razreda.