Ta teden na naši šoli obeležujemo TEDEN TRADICIONALNE SLOVENSKE HRANE 2021.

Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane, kateri se na ta dan daje pomemben pečat.
S praznovanjem dneva slovenske hrane in odločitvami za lokalno pridelano hrano, se tako podpira napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane in hkrati izraža spoštovanje do njihovega dela.
Prav tako se z dnevom slovenske hrane v javnosti krepi zavedanje in pomen domače trajnostne samooskrbe, ohranjanje čistega in zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.
Zraven tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki ga bomo ponudili v petek, 19.11.2021, se bomo letos pridružili še vseslovenski akciji priprave Tradicionalnega slovenskega kosila, ki ga bomo postregli v četrtek, 18.novembra kot redni obrok kosilo, za učence, ki so nanj prijavljeni.
Učenci na takšen način spoznavajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja ter se hkrati zavedajo pomena zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano. Slednje smo letos okrepili z zavedanjem, da je tudi kosilo eden izmed členov k zagotavljanju zdravega načina življenja.

Lokalni pridelovalci, ki so nam priskrbeli zdrava in domača živila za naš zajtrk:
KMETIJA ROŠKAR Boštjan, Kokolajnščak (mleko)
SADJARSTVO SENEKOVIČ Ivo, Žihlava (jabolka)
ČEBELARSKO DRUŠTVO Sv. Jurij ob Ščavnici (med)
KRALJ AJLEC Irena, Murščak (kruh)

Vsem se iskreno zahvaljujemo!