Spoštovani starši oz. skrbniki!

 

Obveščamo vas, da je Vlada RS v petek, 5. 11. 2021, sprejela nove ukrepe za zajezitev virusa SARS-CoV-2. Odlok je bil objavljen v Uradnem listu  v soboto, 6. 11. 2021. Prilagamo vam ga v prilogi.

Povzetek določb odloka, ki se nanašajo na osnovno šolo, je sledeč:

  • Testiranje s testi HAG za samotestiranje opravijo vsi učenci osnovne šole, razen če izpolnjujejo pogoje prebolevnosti ali cepljenja.
  • Testiranje se pod nadzorom strokovnega delavca opravi trikrat tedensko v prostorih vzgojno-izobraževalnega zavoda.
  • Na dan objavljenega testiranja učenec prinese svoj test v šolo.
  • Učencu pripada 15 testov HAG za samotestiranje na mesec. Testi se tako kot do sedaj in pod enakimi pogoji dobijo v lekarni.
  • Učenci, ki bodo imeli s strani staršev podpisano izjavo, da otrok izpolnjuje pogoj PC ali s seboj ne bodo imeli testov, se v šoli ne bodo testirali.
  • Uporaba zaščitne kirurške maske ali maske FFP2 (v nadaljevanju zaščitna maska) je obvezna za vse pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Niso več dovoljene zaščitne maske iz blaga.
  • Uporaba zaščitne maske pri izvajanju vzgojno-izobraževalne dejavnosti ni obvezna za:

a) Otroke do dopolnjenega 6. leta starosti

b) Učence pri pouku športa ali športne vzgoje

c) Ob upoštevanju pogoja PCT v šolski jedilnici.

Če bomo dobili podrobnejša navodila o samotestiranju, vas bomo z njimi takoj seznanili. Vsekakor na šoli ne bomo vodili evidence o tem, kdo se je samotestiral oz. kdo se ni. Ne bomo beležili rezultatov testiranja.

V družbi opažamo veliko pomanjkanje družbene odgovornosti. Vam staršem se iskreno zahvaljujem za dobro sodelovanje in pomoč pri preprečevanju širjenja virusa v šolskem okolju. Upamo, da bomo tudi prihodnje s skupnimi močmi preprečili  širjenje nestrpnosti in razdvojenosti v šoli.

Vsekakor bomo naredili vse v naši moči, da učenci zaradi izvajanja tega odloka ne bodo izpostavljeni.

Hvala za razumevanje v upanju na uspešno, strpno in odgovorno sodelovanje tudi v bodoče.

S skupnimi močmi in optimizmom nam bo uspelo premagati  tudi ta izziv.

 

Ravnatelj: Marko Kraner

Priloga 1: Odlok